Fortsatt regim med citron, vitlök, ingefära och honung ska nog göra susen ska ni se. Det fanns överbliven kokt potatis i kylen, och de fick bli sällskap till den ugnsbakade kycklingen i form av smakrika potatisplättar kryddade med ajvar relish - som för övrigt också fanns kvar från annan matlagning
Den bestod av kycklingfilé som lagas färdigt i ugnen och som sedan läggs på en bädd av ugnsstekt sparris och över det hälls en sagolikt god sås av soja, smör och citron
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Om man vill göra det extra lätt för sig gör du den som en gratäng istället där du kokar ihop såsen och sedan häller den i en form med råa kycklingfiléer, varefter du tillagar allt i ugnen tills kycklingen är färdig
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.