Currysås hör ihop med kyckling men istället för att steka kycklingfiléerna klara i stekpanna som jag oftast gör så la jag dem i en ugnsform efter att de fått lite ytlig färg
Fortsatt regim med citron, vitlök, ingefära och honung ska nog göra susen ska ni se. Det fanns överbliven kokt potatis i kylen, och de fick bli sällskap till den ugnsbakade kycklingen i form av smakrika potatisplättar kryddade med ajvar relish - som för övrigt också fanns kvar från annan matlagning
Den bestod av kycklingfilé som lagas färdigt i ugnen och som sedan läggs på en bädd av ugnsstekt sparris och över det hälls en sagolikt god sås av soja, smör och citron
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Pensla med smöret och krydda med salt och peppar. Servera med en god sallad. Pia Ca 424 kcal/port med potatis Ca 246 kcal/port utan potatis 4 port 8 potatisar 1 msk smör&rapsolja salt och peppar 20 g hasselnötter 4 kycklingfiléer ca 125 gr/st 1 tsk smör&rapsolja salt och peppar 2 dl hoi sin sås Gör så här. 4 kycklingfiléer ca
kycklingfilé. Hetta upp en stor stekgryta med smör. Prova med sticka. Krydda med salt och örtsalt. Stek svamp och lök i en stekpanna med rapsoljan tills det är mjukt och fått färg
Om man vill göra det extra lätt för sig gör du den som en gratäng istället där du kokar ihop såsen och sedan häller den i en form med råa kycklingfiléer, varefter du tillagar allt i ugnen tills kycklingen är färdig
Servera med ris, gröna ärtor och grönsakerna som kokat medkycklingfilén är också goda. Currysås. 1 liter vatten2 msk salt1 gul lök5 cm purjolök1 klyfta rotselleri1 morot5 vitpepparkorn3 kryddpepparkorn1 lagerblad4 kycklingfiléer eller 2 rejält storaKoka upp vatten, kryddor och grönsaker, lägg i de frysta kycklingfiléerna. 1 liten gul lök2 msk mjölkfritt margarin2 tsk Santa Maria mango curry6 dl av buljongen från kycklingkoket (naturligtvis går det även att använda köpt buljong/fond, om du inte ska koka kyckling till såsen)1 msk potatismjöl1 dl Oatly imatFinhacka löken och fräs den i en kastrull med margarinet. Strö över curryn och låt den fräsa med en liten stund, häll sedan över 4 dl av buljongen och låt alltsammans sjuda cirka 5 min. Späd med de återstående 2 dl buljong, eftersom såsen annars blir ganska tjock. 4 kycklingfiléer eller 2 rejält stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.