10,5 dl
hackad bladpersilja samt färsk rosmarin att garnera med
1 Skysås:
3,5 dl steksky från kycklingen
12 dl
grädde
12 msk
kinesisk soja
11 krm
salt
10,5 krm
svartpeppar
14 msk
maizena ljus redningSätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Smält smör och blanda med citronsaft, salt och peppar. Ta ut ev. inkråm. Skölj kycklingen och torka den med hushållspapper. Knyt ihop benen på kycklingen med steksnöre (valfritt). Lägg kycklingen i stekpåsen . Pensla och smörj in den med smörblandningen. Förslut påsen med medföljande klämma. Sätt i en stektermometer in djupt vid lårbenet genom påsen. Sätt in i nedre delen av ugnen och se till att påsen ej rör vid ugnens kanter eller värmeelement. Stek kycklingen i ugnen i runt 1,5 timmar tills termometern visar 82 grader. Ta ut och låt stå i påsen och svalna någon halvtimme. Förbered sås och önskade tillbehör - se förslag ovan. Klipp ett hål i påsens hörn och töm ut kycklingskyn. Använd den till att göra sås på. Skysås: Blanda all kycklingsky från stekpåsen med grädde, salt, soja och peppar samt rör i maizenaredning. Koka upp under omrörning och låt koka i minst en minut. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp upp påsen och lägg över kycklingen på fat samt servera med önskade tillbehör. För att servera kycklingen kan man förslagsvis börja med att skär upp och loss bröst och dela på tre bitar. Skär sedab av lår och dela vardera i två bitar. Hugg in och njut.
Lchf ugnsstektkyckling med coldslaw. Onsdag vad äter man då, jo, kyckling. Jag brukar dela en hel kycklig, i två delar, dels längs bröstbenet och dels längs med ryggraden
Dela kycklingi två delar, gnidin med olja, krydda och salt invändigt och utvändigt. olivolja. Lägg upp kyckling på fat, häll lite vatten på plåten och sila skyn i en kastrull
Ge kycklingenlite stekyta i pannan. Fräs de pressade vitlöksklyftornailite smör i en gryta. Ta ut de färdigakycklingfiléerna och smaka av och späd såsen med hönsbuljongen
Dela kycklingenibitar om den inte redan är styckad i delar. Skär förslagsvis av låren och sedan dela bröstet som du sedan kan dela till totalt fyra delar
Stoppa kycklingeni en stekpåse, på en kall plåt. Hursomhelst, som jag skrev igår blev det helstekt kycklingi påse tillmiddag och med kameran funnen fastnade det även på bild (har använt föräldrarnas i veckan)
IngredienserPortioner. 4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja salt och peppar Rotmos 50 g smör 200 g kålrot 400 g potatis 3 morötter Kålrabbi 1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl ättiksprit (12 %) ca 300 g kålrabbi 1/2 kruka persilja Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5. - Rabatt Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5. - Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
Idag blev det helstekt kycklingtillmiddag - en rätt som är billig och enkel att göra men ser mer avancerad ut och fungerar lika bra att bjuda på som till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.