Ugnsstekt kyckling i stekpåse
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,9 kg hel kyckling
  • 11 stor stekpåse L eller XL
  • 125 gram smör
  • 10,5 dl citronsaft
  • 12 krm salt
  • 11 krm svart- eller vitpeppar
  • 10,5 dl hackad bladpersilja samt färsk rosmarin att garnera med
  • 1 Skysås: 3,5 dl steksky från kycklingen
  • 12 dl grädde
  • 12 msk kinesisk soja
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm svartpeppar
  • 14 msk maizena ljus redningSätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Smält smör och blanda med citronsaft, salt och peppar. Ta ut ev. inkråm. Skölj kycklingen och torka den med hushållspapper. Knyt ihop benen på kycklingen med steksnöre (valfritt). Lägg kycklingen i stekpåsen . Pensla och smörj in den med smörblandningen. Förslut påsen med medföljande klämma. Sätt i en stektermometer in djupt vid lårbenet genom påsen. Sätt in i nedre delen av ugnen och se till att påsen ej rör vid ugnens kanter eller värmeelement. Stek kycklingen i ugnen i runt 1,5 timmar tills termometern visar 82 grader. Ta ut och låt stå i påsen och svalna någon halvtimme. Förbered sås och önskade tillbehör - se förslag ovan. Klipp ett hål i påsens hörn och töm ut kycklingskyn. Använd den till att göra sås på. Skysås: Blanda all kycklingsky från stekpåsen med grädde, salt, soja och peppar samt rör i maizenaredning. Koka upp under omrörning och låt koka i minst en minut. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp upp påsen och lägg över kycklingen på fat samt servera med önskade tillbehör. För att servera kycklingen kan man förslagsvis börja med att skär upp och loss bröst och dela på tre bitar. Skär sedab av lår och dela vardera i två bitar. Hugg in och njut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.