Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås. Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra
Skala och skiva potatisen tunt i matberedaren eller med en mandolin. Ta ut formen med fläskfilén ur ugnen och låt köttet vila ca fem minuter innan det skivas
Sätt en stektermometer i mitten på fläskytterfilén och lägg den i en form. Ta ut formen med fläskfilén ur ugnen och låt köttet vila ca fem minuter innan det skivas
Potatisen är kryddad med dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn
Servera fläskytterfilénmed alla tillbehören. Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
Krydda med salt och peppar och smaksätt eventuellt med dragon, basilika eller pressad vitlök. Skala vinterpotatis och skär den i tärningar eller tunna skivor
Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare. Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga
Skär upp fläskytterfilén i skivor och servera med kokt potatis, broccoli och lingongräddsås. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Kryddblandning med öländska örter är otroligt gott till råstektpotatis. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också
Helstekt fläskytterfilémed bacon- och lökbakad potatis. Ansa fläskytterfilén, skölj och torka av. Ta ut plåten medpotatis och bacon, lägg i löken och vänd runt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.