Forma till små bollar, lägg på bakplåtspapper och platta till. I den hittar du många goda tilltugg och även drinkar som passar oss som äter LCHF och Paleo, både med och utan alkohol förstås
Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marinerad fläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Till 40-50 personer. 12 fläskfiléersaltpeppargrillkryddaGör så här
Låt såsen koka tillsammans med fläskfiléntills köttet är genomstekt. Är det så att du inte planerar någon direkt halloweenfest så kanske det iaf blir en allhelgona-middag på söndag, och då kan jag föreslå dig att servera en höstinspirerad fläskfilé i gräddig kantarellsås
Fläskfilé med ugnsrostade småpotatis och fikon och trattkantarellsås, mmm inte helt fel. Här har ni en ganska basic fredagsrätt, men det är gott att inte konstra till det för mycket ibland, särskilt på en fredag kanske
Detta för att köttet ska safta till sig istället för att vätskan rinner ut när man delar upp filén. Skär till slut den färdigstekta filén i skivor före servering
Själv slängde jag in potatisklyftor och körsbärstomater i ugnen och gjorde en sås tillfläskfilén som skulle kunna passa till, låt oss kalla den sherrygrillsås
500 g fläskfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk dijonsenap ½ tärningar köttbuljong 1 msk hackad färsk persilja Ugnstekta grönsaker
Rökt fläskfilé med hjortronsås. Rökt fläskfilé med hjortronsås. Skär 1 *fläskfilé i tjocka skivor och lägg skivorna i 1-1,5 dl marinad av *Santa Maria hoisinsås blandad med några teskedar *rökarom (hickory rökextrakt på flaska)
O så ar vi de där små bollarna där till höger. Reprisat inlägg från i somras, men eftersom helgen ändå börjar närma sig tyckte jag att jag gott kunde ta o bjussa på ett sjukt enkelt och lite nyttigare alternativ till fredagsmyset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.