Ugnsstekt falukorv med äpple och grädde
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 gram falukorv
  • 11 klyfta vitlök
  • 12 msk olivolja
  • 11 äpple
  • 18 champinjoner
  • 11 rödlök
  • 11 tomat
  • 14 msk dijonsenap
  • 11 dl grädde
  • 11 dl riven gratängost eller annan riven ost
  • 10,5 dl hackad bladpersilja att garnera med
  • 1 Tillbehör: 4 port potatismos, råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscousSätt ugnen på 200 grader samt börja koka potatis om du vill ha mos till falukorven. Du kan också förbereda annat tillbehör till falukorven som råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous. Ta bort skinnet från falukorven. Skär snitt ca 3/4 bit ner i korven med ca 1 cm mellanrum. Korven ska ännu sitta ihop. Häll olivolja i botten på en ugnsform eller ugnstålig panna. Lägg korven i formen. Skala och pressa en vitlök och fördela över hela korven. Skär äpplet i kärnfria skivor och tryck ner en skiva i vartannat snitt. Skala, dela och strimla löken och fördela i vartannat snitt. Skölj och skiva champinjoner och tryck ner i snitt här och där. Dela och skiva tomaten och fördela i snitten. Får du inte plats med allt äpple, lök, champinjoner samt tomat så lägg det i mitten vid sidan av korven. Det är bara att skeda upp sedan vid servering. Klicka över senap samt häll på grädde över korven. Toppa falukorven med riven ost. Ugnsstek falukorven i 20 minuter så att den får fin färg och är genomstekt. Kolla under tiden om potatisen är färdigkokt. Gör potatismos eller servera med annat tillbehör. Ta ut den falukorven, garnera ev. med hackad bladpersilja och servera med ex. potatismos samt gärna med en sked att skeda upp sås och fyllning med.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.