Ugnsrostaderotsaker är klassisk fredagsmat hemma hos oss. Lätt att göra är det också. Grönsakerna delas i klyftor, läggs i långpanna med rapsolja (det blir bäst om man rör runt så grönsakerna får olja på alla sidor innan man sätter in dem i ungen) och ugnssteker i 225 grader tills allt är mjukt
Skala rotsakerna. Skär rödbetor i klyftor och de andra rotsakerna i större bitar. Vänd rotsakerna på en bakplåtsklädd plåt med olivolja, salt, peppar och timjan
Skölj och skala alla rotsaker. Innan servering strö fetaost och färska örter över rotsakerna. Lax med ugnsrostaderotsaker med toner från Medelhavet (4 personer)
Ugnsrostaderotsaker. Idag skulle jag vilja tipsa om en helt enkel middag med stekt karré och ugnsrostade grönsaker - busenkelt och lika gott som det är enkelt
Testade för första gången att baklängessteka högrev och det blev riktigt bra. Jag tror att det är nödvändigt att vara noggrann med val av köttbiten vilket kan vara svårt eftersom högrev ofta kommer vakuumförpackat med en massa blodig vätska omkring sig som gör det svårt att se
Den ugnsrostade färskpotatisen är desto mer somrig. Den mörka söta såsen är verkligen superenkel och supergod med syran och sötman som gifter sig med rotsakerna
1. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i en het panna. Kärna ur och skiva äpplet. Rada upp ett par baconremsor tätt ihop och lägg en kycklingfilé ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.