Jag har tyvärr ingen aning om mängd på rotfrukter, jag gör alltid på känn och den här gången var vi dessutom åtta personer vid matbordet så det var svårt att veta exakt
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet
Vanligtvis är det fläskkarré som får följa med hem från matbutiken, mycket kött för en billig peng. I vår familj var familjemiddagarna obligatoriska, oavsett var vi var eller med vem – middagen skulle vi hem till
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta
Skölj och borsta potatisarna i kallt vatten. Torka av dem. Dela och lägg dem i en långpanna. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar och blanda med potatisarna
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
) och det är framför allt under höst-vintern som det är som viktigast att äta de, så varför inte få i sig rotfrukter och olika typer av kål (som är väldigt-mycket-i-säsong just nu) på andra vis
Nu på höstkanten är rotfrukterna som finast och att baka dom i ugnen blir så himla gott, det blir en lite nötig smak och den bakade citronen passar bra till
Bipollen är en hopklumpning av nektar från väster som blivit besökta av biet. Våren inbjuder också till att ta med sig maten ut i naturen och då är en smoothie bowl ett utmärkt alternativ
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukterna runt kycklingen. 1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling 1 hel vitlök 1 citron 1 kruka färsk timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.