Den bästa är den ugnsrostade, har ni testat att äta den på det viset. Idag för första gången på evigheter känner jag riktig värme ute utan att behöva sitta i lä
Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra
Vid servering skölj bönorna i kallt vatten, rör ner i grytan och låt koka upp. Mustig het god gryta med köttfärs, tomat och bönor, variera grönsaker och bönor efter tycke och smak eller vad som finns hemma i skafferiet
Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem under kallt vatten och låt dem rinna av. Engagerar man dem i matlagningen är chansen större att de smakar på maten
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Denna bönbrownie bakad på svarta bönor och proteinpulver blev fantastisk. Skölj av bönorna ordentligt i en sil, lägg dom sedan i en mixerbunke/matberedare och mixa dom slätt
Ge också grönsakerna lite extra tid – tills att de verkligen har fått ordentlig färg. Att äta ugnsrostade grönsaker ofta är ett perfekt sätt att öka grönsaksintaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.