Ugnsrostade grönsaker | Receptfavoriter
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 medelstora fasta potatisar typ Amandine, delikatesspotatisar eller färskpotatis
  • 10,5 huvud blomkål
  • 12 stora rödlökar
  • 14 medelstora rödbetor
  • 12 msk olivolja eller svensk rapsolja
  • 11/2 tsk flingsaltSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 180 varmluft. Skölj och putsa bort fula delar på potatisen. De behövs ej skalas om de har fint skal. Dela potatis i halvor. Lägg i en ugnsform stor som en halv ugnsplåt. Vänd i en msk av oljan och sätt in i mitten av ugnen 5 minuter medan du förbereder resten av grönsakerna. Skölj blomkål och dela i buketter. Skala rödlökar och dela i halvor. Skär bort blast, skölj och skala rödbetor samt morötter. Dela rödbetor i halvor eller klyftor. Dela morötter på längden. Ta ut potatisen och lägg blomkål, rödlök och morötter i pannan. Ringla över lite olja och vänd runt dem. Låt dem eventuellt ligga var för sig om du ej vill blanda allt. Lägg rödbetorna på en sida i formen och ringla över lite olja samt vänd runt dem. De färgar ju av sig på de andra grönsakerna så de är snyggast om man håller för sig själva på en sida. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 25 minuter tills de har fin färg och är genomstekta. Vänd runt dem efter halva tiden. Känn så att potatisen är mjuk och klar att äta med en sticka. Annars täck med lite folie och låt stå några minuter till. Ta ut grönsakerna och strö över flingsalt vid servering. Lägg eventuellt över på serveringsfat. Se fler serveringsförslag ovan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.