4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Servera kycklingklubbornamedgrönsakeroch ris. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem medkycklingen. Är inte så förtjust i kycklinglår så jag tog vanliga filéer och det gick himla bra också
Den smakar ju mest ju längre den får stå, så om du ska få gäster är det helt okej att koka den kvällen före och bara steka på kycklingenoch tillsätta den innan servering
Servera med pasta, lite riven parmesan ovanpå och några tomater eller andra grönsaker. Stek sedan kycklingoch vitlök tillsammans i lite olja, krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.