Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Tricket att få till riktigt godaugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
) Hur som helst så visade det sig att jag då hade inte mindre än fem recept med sötpotatis. Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
Sötpotatis är något som jag börjat använda mer och mer, tycker det är riktigt gott och ett bra alternativ till vanlig potatis, dessutom lägre GI om man tänker på sådant
Skölj och dela tomaterna. Häll på en msk olivolja, salt samt lite svartpeppar och blanda. Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen
Skiva sedan i tärningar och blanda med den ugnsrostadesötpotatisen. En god vegetarisk vardagsrätt där sältan från halloumin och sötman från sötpotatisen gifter sig riktigt bra
Tvätta och skala sötpotatisarna. När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.