800 gram
potatis av fast sort ex. Ukama, Asterix, färskpotatisar eller delikatesspotatisar
14 msk
matolja som rapsolja
11 krm
salt
10,5 krm
vitpeppar
12-3 kvistar
färsk timjan eller några krm torkad timjan (valfritt)Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och borsta potatisen och skär i klyftor eller grova bitar. Själv gillar jag när skalet är på. Skölj potatisen i vatten (valfritt för att få bort stärkelsen som gör att potatisen fastnar i långpannan), torka potatisen med lite papper och lägg i en långpanna eller stor stekpanna och blanda med olivolja, salt och vitpeppar. Lägg gärna till lite färsk plockat timjan eller torkad timjan samt extra grönsaker om du vill som morötter, lök och vitlök eller andra goda rotfrukter och lökar. Detta är dock valfritt. Baka potatisen i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti ca 25-30 minuter. Börjar potatisen bli för bränd mot slutet så sänk värmen till 150 grader så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd. Har potatisen tvärtom för lite färg så kan du istället slå på grillelementet i ugnen en stund mot slutet. Vänd gärna runt på potatisen någon gång under tillagningen. Skär i en bit potatis och smaka innan du serverar för att se så att potatisen är klar. Annars stek lite till.
Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja. Så rostad potatis, sallad, lammstek i god marinad på soja, olivolja och valfria kryddor och örter såsom chili, paprikapulver, spiskummin, salt, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 4 st potatis. 14 st potatis 2 st morötter 2 st palsternackor 0. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta
Ugnsrostadpotatis är verkligen jättegott. För det mesta gör jag potatisklyftor som jag kryddar med herbes de provence, pressad vitlök, massor med olivolja, salt och peppar
Slå av vattnet och ha ner potatisen i en ugnsfast form. Gnugga potatisen ren och koka den i 15 minuter i saltat vatten. Ringla över olja och ställ in formen i 20 minuter i 225°C (du kan tillaga kycklingen och potatisen i samma form om du vill). 900g små avlånga potatisar, ex ratte
Då rostas kycklingen jämt runt om, och dessutom samlas alla goda köttsafter upp på plåten nedanför (som du kan fylla med potatisklyftor, lök och vitkök till exempel)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.