Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen
Smaka av och blanda i tomat samt salami, vänd runt och toppa med hyvlad parmesan samt några varv med svartpeppar kvarnen och avsluta med några droppar olivolja
Blanda samman hacket med frön och kokos. Hacka mandel och nötter grovt. Val av nötter och frön kan naturligtvis varieras efter tycke och smak (kanske kan man blanda med kokoschips efter rostningen för extra kokossmak
Ugnsrostade kikärtor är gott. Ungrostade kikärtor medparmesanoch timjan. Här kommer ett snabbt tips på ett nyttigt snacks, som du kan skämma bort dig med när du är trött på chips och popcorn
Avsluta med att ha i kesellan och mixa precis bara så att degen går ihop, överarbeta inte degen. Blanda mjölsorterna samt saltet i en matberedare monterad med kniven
Receptet kommer från FLEXITARIANENS KOKBOK av Eleonora von Essen och där finns massor av härliga recept, många vegetariska men flera med mycket grönt och lite kött
Riv över generöst medparmesanoch toppa med en liten klick smör. Passar även bra som förrätt eller som inslag på buffén, gärna med parmaskinka och grissinipinnar till
Mina ingredienser till rätten var alltså zucchini, rödlök, tomater, soltorkade tomater, salami, parmesan, pasta och créme fraiche med smak av parmesan & vitlök
Som tillbehör ger nötterna det där lilla extra â€krunschetâ€, jag skulle velat ha pinjenötter, men nu hade jag inte de hemma så jag rostade lite cashewnötter istället och körde i mixern nån sekund
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.