Dressa med olivolja och salt. Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Passar bra att ha på buffébordet och dippa grönsaker, på snittar eller som tillbehör till kött eller fisk
Smaka av och mixa vidare tills röran fått en slät konsistens men med en aningens struktur. Citron – vitlök – parmesan är en toppenkombo och passade väldigt bra i den här röran
Ugsrostad blomkål med citron och kapris. Jag tror det är Tommy Myllymäki som har något liknande recept i en av sina kokböcker och det här är en variant av det
Perfekt blir det med lite örter, citron och salt. Vårkyckling har en mild fin smak så krydda inte för mycket och undvik starka kryddor, då försvinner den milda fina kycklingsmaken
jordärtsskockssoppa med västerbottenflarn, och till dessert hade min glassälskande man gjort en lime- och kokosparfait till vilken han serverade smör- och sockerstekt ananas
Ugnsrostad färskpotatis med rabarber är vid det här laget en "gammal" rätt i Miss Meister's kök. Ibland står den som ensam rätt men oftast tillsammans med någon grön grönsak, t ex gröna bönor eller som på bilden ovan, med stekt sparris och rostad vitlök
½ dl olivolja med citronsmak. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
"Fish & Seafood" smakar bland annat saffran, chili och fänkål. "Fish & Seafood"-kryddan på kvarn. Krämig polenta ochugnsrostade grönsaker passade makalöst gott (fast då blir det väl med maka
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.