Ugnrostad brysselkålmedcitrondressing. Jag älskar det mesta medbrysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan
Ugnsrostad butternutpumpa med rotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Skär bort stammen på brysselkålen och ev fula blad. Receptet hittade jag på bloggen mat med mera men gjorde några små ändringar då jag inte är så hemma bland alla kryddor och t ex inte vet om kardemummakärnor och kardemummakapslar är samma sak och likaså om spiskummin och kummin är det samma
Servera gärna med rostade solrosfrön. Brysselkål är verkligen underskattat. Under min uppväxt gillade jag verkligen inte brysselkål och kunde inte förstå varför det skulle serveras på julbordet
Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål. Ta bort det yttersta skalet på brysselkålen. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.