De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås. Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen
Nygräddad ugnspannkaka färdig att lägga på pizzatopping. Jag hyvlar kål tunt, gärna på mandolin, och masserar med rapsolja, en dutt ättika, salt, peppar och italiensk salladskrydda
Pensla med ägget, strö över salt och oregano. Värm mjölken till 37° och rör ut jästen. Tillsätt samtliga ingredienser till degen och arbeta samman den tills degen blir smidig
Samma sak är det med våfflor i muffinsform. Jag använder min morfars recept på frasvåfflor med mineralvatten, men det går säkert lika fint med något annat recept (eller färdig mix om man har brådis)
Låt svalna innan kakan stjälps upp och får kallna med formen över sig. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt potatis, mandelsorterna och vetemjölet blandat med bakpulver
Krämig vaniljkaka med frasig smördeg. Fyllningen är en fluffig pudding med smak av vanilj, supergod. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper, nagga med en gaffel och baka mitt i ugnen på 200° i ca 15 min, tills de blir gyllene och helt genomgräddade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.