13 dl
grovriven cheddarostSmet: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
1 Sätt
ugnen på 225 grader.
1 Riv
grönkålsbladen i mindre bitar. Skär skinkan i fina tärningar. Skiva katrinplommonen.
1 Fräs
grönkål och skinka i smöret i ugnen i en bakpappersklädd långpanna.
1 Ta
ut och rör om. Lägg på katrinplommonen och häll i pannkakssmeten. Strö på osten.
1 Grädda
pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter.
Krydda med salt, peppar och timjan. Garnera med färsk timjan och servera direkt ur pannan. Häll tomaterna över pannkakan 5–7 minuter innan den är färdig och lägg hopsnodda ”rosor” av skinka ovanpå. 250 g rökt skinka, tex parmaskinka. Dessutom15 körsbärstomater, ca Salt, efter smak Peppar, efter smak lite torkad timjan 250 g rökt skinka, tex parmaskinka färsk timjan
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Tårttips & gubbstrutt. Ett recept, bland de enklaste och godaste när familjen är vrålhungrig och det finns sjuhundratusen andra saker som också ska göra är ugnspannkaka
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.