Ugnspannkaka med grönkål & skinka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 2 1 ⁄2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 11 ⁄2 tsk salt
  • 16 dl mjölk
  • 13 ägg
  • 11 –1 1⁄2 liter repade grönkålsblad
  • 1200 g rökt skinka i bit
  • 1100 g katrinplommon
  • 150 g smör
  • 13 dl grovriven cheddarostSmet: Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Skär skinkan i fina tärningar. Skiva katrinplommonen.
  • 1 Fräs grönkål och skinka i smöret i ugnen i en bakpappersklädd långpanna.
  • 1 Ta ut och rör om. Lägg på katrinplommonen och häll i pannkakssmeten. Strö på osten.
  • 1 Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, cirka 25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.