1,5 msk vetemjöl 6 dl mjölk eller 6 dl vispgrädde 5 st ägg 1 tsk salt. 400 g färska kantarellereller på burk eller ca 400 g champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 3 dl grädde 0,5 tsk salt 0,5 krm vitpeppar ev. 1,5 msk vetemjöl 6 dl mjölk eller 6 dl vispgrädde. 400 g färska kantarellereller på burk eller ca 400 g champinjoner
Ugnsomelettmed rökt lax, spenat och sparris PrintFörfattare. Typ min favorit när det kommer till ugnsomelett och det får nog bli första målet senare idag
Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter
Den är jättegod att ha i risotto, eller som tillbehör till vilken maträtt som helst. Här serverar jag sparrisen med en ugnsomelett, en annan rätt som är enkel att tillaga
Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger. Heta upp en kastrull med lite matolja i botten, stek runt skalen på hög värme så dom rostas lite lätt
Red av med en klick färskost om det behövs. Ugnsomelett m svampstuvning6-8 persOmelett8 ägg6 dl grädde1 dl riven ostsalt och pepparSätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 20 min eller tills den stannat och fått fin färg. Svampstuvningca 1 liter svamp5-6 dl grädde1 hackad gul löksalt & pepparen klick färskost(redning)3 dl riven ostFräs svamp och lök i smör och tillsätt grädde
Fördela stuvningen över omeletten och garnera med persilja eller annat grönt. Smörstek svampen tills den är genomstekt smaka av med salt och svartpeppar
lite salt från kvarn eller flingsalt med ramslök. Snart är den svenska sparrissäsongen över för den här gången, så nu gäller det verkligen att ta tillvara och njuta medan tid är
Med en massa grönsaker, bacon och ost så har du en hel måltid med just den här frittatan. Skär bort nedersta delen på sparrisen, den hårda och träiga (spar bitarna till en grönsaksfond eller soppa)
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Om ni inte kan äta skaldjur, eller inte gillar det, så använd receptet på svampstuvning istället. Skillnaden är att jag gjorde den i dubbelsats till huvudrätt, samt med ett skaldjurstäcke istället för svampstuvning
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Det är också gott att servera svamp eller sparrisstuvning till omeletten. Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett med räkstuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.