Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter
Knäck äggen i en skål och rör ner grädden med träslev. Smaka av med salt och vitpeppar. Räkorna värms i crème fraichen utan att det kokar, smaka av med salt och peppar
Slå samman ägg och vatten och grädda i en omelettpanna så den blir lite krämig. Lägg sedan matjessill i bitar runt om så de blir ljumna och klicka ut gräddfil och gräslök över
Vispa upp äggen med salt och peppar. Ska omeletten serveras med stuvning kan du antingen bara hälla stuvningen över och garnera med klippt persilja, eller så kan du vända över omeletten på en tallrik, låta halva omeletten glida tillbaka i pannan, hälla på stuvningen och vika över den andra halvan
En snabblagad, god och mättande omelett med krämigt gräddstuvade champinjoner toppat med smält ost. Toppa den nästan färdiga omeletten med champinjonblandningen
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
För det mesta är det vardagsmat jag lagar och den ska ju helst stå på bordet så snabbt som möjligt efter att jag kommit hem från jobbet, och gärna ätas varm tillsammans med den övriga familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.