Ugnsomelett med bacon, svamp och vitlök
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 14 tsk vetemjöl
  • 16 ägg
  • 11 tsk salt
  • 12 krm vitpeppar
  • 1½ msk smör till formen
  • 1100 g Västerbottenost
  • 1 Topping
  • 1100-150 g bacon
  • 1200 g färska champinjoner
  • 11 msk smör
  • 11 vitlöksklyfta
  • 1½ tsk salt
  • 12 krm peppar
  • 1 Servering
  • 1 Tomat
  • 1 Gurka
  • 1 Ruccolasallad
  • 16 dl mjölk 4 tsk vetemjöl 6 ägg 1 tsk salt 2 krm vitpeppar ½ msk smör till formen 100 g Västerbottenost Topping 100-150 g bacon 200 g färska champinjoner 1 msk smör 1 vitlöksklyfta ½ tsk salt 2 krm peppar Servering Tomat Gurka RuccolasalladSätt ugnen på 225 grader. Koka upp 5 dl mjölk och låt svalna lite. Rör ut mjölet i resten av mjölken. Vispa ner detta i mjölken tillsammans med ägg salt och peppar. Häll omelettsmeten i en smord ugnsfast form på ca 25x 17 cm. Riv och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Topping: Strimla baconet och skär svampen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Pressa i vitlök och rör ner bacon och svampen. Låt fräsa tills den fått fin färg. Salta och peppra. När omeletten är färdig ta ut den från ugnen. Strö baconblandningen ovanpå omeletten och garnera med några ruccolablad. Bjud skivade tomater, gurka och lite ruccolasallad till. Smaklig spis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.