16 dl
mjölk 4 tsk vetemjöl 6 ägg 1 tsk salt 2 krm vitpeppar ½ msk smör till formen 100 g Västerbottenost Topping 100-150 g bacon 200 g färska champinjoner 1 msk smör 1 vitlöksklyfta ½ tsk salt 2 krm peppar Servering Tomat Gurka RuccolasalladSätt ugnen på 225 grader. Koka upp 5 dl mjölk och låt svalna lite. Rör ut mjölet i resten av mjölken. Vispa ner detta i mjölken tillsammans med ägg salt och peppar. Häll omelettsmeten i en smord ugnsfast form på ca 25x 17 cm. Riv och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Topping: Strimla baconet och skär svampen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna. Pressa i vitlök och rör ner bacon och svampen. Låt fräsa tills den fått fin färg. Salta och peppra. När omeletten är färdig ta ut den från ugnen. Strö baconblandningen ovanpå omeletten och garnera med några ruccolablad. Bjud skivade tomater, gurka och lite ruccolasallad till. Smaklig spis!
hacka lök ochvitlökoch bryn det i en stekpanna, tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt, Tillsätt vatten,tomatpure, salt,svartpeppar och Timjan och låt puttra tills all vätska är borta
Servera med t ex klyftpotatis eller ris och en god sallad. Fläskfilé, bacon, vitlöksost, grädde. Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått
Stek/fräs allt tillsammans i stekpanna med lite smör tills allt fått färg och är färdig stekt. Vispa ihop ingredienserna till omeletten i en passande bunke krydda med salt pch vitpeppar
Jag undrar hur det kommer sig att jag aldrig har gjort ugnsomeletter innan, det är ju verkligen perfekt att blanda ihop när man vill ha något som både ska gå snabbt och vara nyttigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.