Vispa ihop creme fraichen med fiskfond och pressad citron. Ner med fryst fisk ochgrönsaker i en ugnsform, vispa ihop crème fraiche med goda kryddor och slå över
Jag ska dela med mig av mitt egna sjukt supersmarriga recept på dagens rätt vi åt. Jag tog fram köttfärs och tänkte vad ska jag hitta på för skojsig mat idag en lördag och vi är dessutom bara hemma och tråkar idag så tänkte maten behövde väl kanske inte va lika trist haha, men så tänkte jag att använda mig utav rester idag
Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra. Här kommer en fantastisk vardagsrätt som även fungerar bra om man får gäster mitt i veckan och har lite mindre tid att laga något extra gott
Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk ochgrönsaker
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Lägg det ovanpå grönsakerna,saltaoch peppra. Klicka på smöret och strö över klippt dill. Vik ihop till paket tätt och lägg i en ugnsfast form (ifall det läcker)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.