Ugnslax med fransk potatissallad ??
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Ugnslax med fransk potatissallad ??

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g lax per person, färsk
  • Citronpeppar
  • Rosépeppar
  •  
  • Potatissallad
  • Potatis
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl kruspersilja
  • 2 msk kapris
  •  
  • Fransk dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja

Beskrivning

    1. Koka (skalad) potatis och skär sedan upp i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och svartpeppar i en skål.

    2. Dressing: Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis. Krydda med salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Låt med fördel potatisen stå i kylen.

    3. Lägg laxen på aluminiumfolie och rubba in den med salt, citronpeppar och rosépeppar (inte för mycket). Ringla över rapsolja och skjussa in i ugnen på 175 grader. Klar när köttet är 56 grader (tempen fortsätter stiga ~2 grader efter att man läst av).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.