1. Koka (skalad) potatis och skär sedan upp i 1/2-cm-tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lök, persilja, kapris, salt och svartpeppar i en skål.
2. Dressing: Blanda senap och vinäger i en skål. Vispa ner oljan droppvis. Krydda med salt och svartpeppar. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Låt med fördel potatisen stå i kylen.
3. Lägg laxen på aluminiumfolie och rubba in den med salt, citronpeppar och rosépeppar (inte för mycket). Ringla över rapsolja och skjussa in i ugnen på 175 grader. Klar när köttet är 56 grader (tempen fortsätter stiga ~2 grader efter att man läst av).
4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Potatissallad. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och ha ner skivad paprika, rödlök och solrosfrön
Jag måste ju erkänna att franskpotatissalladmed rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Vispa ner oljan droppvis, börja med raps- eller majsolja. Fransk dressing. Smaka av med salt och peppar. Täck med plastfolie och låt stå i kylen till nästa dag
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt. Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.