Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 4 tomater 1 rödlök 600 g kycklinglårfilé 1 msk margarin eller smör 2 tsk tacokrydda 1 burk tomatsalsa (à 300 g) 75 g nachochips 2 dl riven ost Till servering avokado gräddfil Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Husmanskost och ibland med lite festligare tvist. Mitt första recept för i år får därmed bli den här otroligt saftiga och goda gårdskyckling som jag helstekt i ugn med stekpåse
Krydda kycklingarna med salt och peppar. Pensla dem med resten av smöret och ställ in dem i ugnen. Slå resten av buljongen i formen och skrapa ordentligt med träsked så att du får med allt det goda
4 1 vitlöksklyfta 1/2 dl kinesisk soja 1/2 dl honung 900 g kycklinglår svartpeppar 4 port ris eller annat gryn 200 g rotselleri 1 äggula 1 msk dijonsenap 1/2 dl olja 1/2 dl matyoghurt 1/2 kruka gräslök salt och peppar 1/2 påse medelhavsmix sallad (à 125 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera med ris, pasta, potatisgratäng, klyftpotatis eller varför inte ugnsrostade grönsaker. Skär kycklingfiléerna i lagom portionsbitar och stek dem runt om i en stekpanna
Ingredienser Portioner. 4 1 kg kycklinglår 1 msk olja salt och peppar 4 port ris eller annat gryn Grönsaker 250 g pak choi 150 g sockerärter 2 msk färsk riven ingefära 1 msk olja 2 msk soja 1 msk sesamfrön 1/2 dl sweet chilisås 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.