Var noga att inte köra kycklingen för länge i ugnen, då blir den lätt torr. Om det finns någon sky från kycklingen, tillsätt det till bulgurblandningen
Förbered kycklingen genom att krydda runt om med salt och peppar. Lägg svamp och potatis på plåten under kycklingen och låt det bakas tillsammans så att alla smakerna blandas
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Sila av skyn och häll den i en ny kastrull med creme fraichen,slå sedan på skyn från kycklingen när den är klar
Servera kycklingen med bulgur, ugnsgrillade grönsaker och dip. Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen
Idag blev det kycklinglår som fått marinerat i cirka två timmar, serverat tillsammans med ett ris smaksatt med nejlika och kardemumma och en kall sås av turkisk yoghurt med lime och basilika
Ugnsgrilladkyckling är perfekt när man inte har tid att stå vid spisen en hel dag. Lossa försiktigt skinnet på kycklingen rygg och fyll med det goda kryddsmöret
Kvällen middag vart en riktig succé med kyckling som grillas i ugnen med massor av smarriga saker till, en trevlig allt i rätt som man gör i ordning för att ställa i ugnen och sedan äta en timme senare
Lägg kyckling, vitlök, citron i en ugnsform och blanda ihop med olja, vittvin och kryddorna. 1 kilo kyckling (klubbor,bröst eller file). Grädda kycklingen i ytterligare 20 minuter. 1 kilo kyckling
Har ni noterat att vi ännu inte haft något recept på kyckling på veckomatsedeln. Det beror dels på att vi inte äter lika mycket kyckling som "medelsvensson" men också på att vi inte har sett till ekologisk kyckling (Bosarp) på Coop sedan årsskiftet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.