1 pressad
potatis eller ris1. Sätt ugnen på 225°. Skär laxfilén i bitar, och krydda dem med salt och peppar. 2. Skär squash och paprikor i bitar. Skiva purjolöken tunt. Halvera tomaterna och skiva vitlöken. 3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform med laxen överst. 4. Koka ihop vin, grädde, buljong och senap cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. 5. Häll såsen över laxbitarna och grönsakerna och gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färsk basilika och servera rykande varm till pressad potatis eller ris.
Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde
Alltså finns det nåt godare än en smaskig gratäng. Med smält ost och krämigt innehåll. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
När jag sa till Oskar att jag var sugen på ugnsgratinerad falukorv med potatismos till middag häromdagen såg han inte jätteglad ut och frågade om vi inte kunde laga något annat av falurkoven istället
Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås1 pkt färska lasagneplattor2 påsar babyspenat (tror de var på ca 100 gram styck) (jag har nu gjort receptet några gånger och sätter mer spenat för varje gång - ca 3-400 gram är nog ganska lagom tycker jag nu)olivolja3-4 vitlöksklyftor1 krm muskotnötca 15 inlagda soltorkade tomater200 gram mascarpone3-400 gram kycklingfilé (jag hade "lårfilé")6-8 skivor gräddostgrovriven parmesanostsalt och pepparGräddsås
Skär upp köttet i lagom stora skivor, tänk ungefär fläskfilémedaljong. Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.