Ugnsgratinerad laxpanna
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 225°
  • 1600 g laxfilé
  • 1 salt och peppar
  • 11 st squash, ca 250 g
  • 12 st röda grillade paprikor från burk
  • 110 cm purjolök
  • 1 ca 10 körbärstomater
  • 14 st vitlöksklyftor
  • 1 olivolja till stekning
  • 1½ dl vitt vin
  • 12 dl grädde
  • 12 dl fiskbuljong
  • 12 tsk grov dijonsenap
  • 11 tsk majsstärkelse
  • 1 färsk basilika
  • 1 pressad potatis eller ris1. Sätt ugnen på 225°. Skär laxfilén i bitar, och krydda dem med salt och peppar. 2. Skär squash och paprikor i bitar. Skiva purjolöken tunt. Halvera tomaterna och skiva vitlöken. 3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform med laxen överst. 4. Koka ihop vin, grädde, buljong och senap cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. 5. Häll såsen över laxbitarna och grönsakerna och gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färsk basilika och servera rykande varm till pressad potatis eller ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.