På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. blanda köttfärs med spiskummin, salt, svartpeppar, paprikapulver, hackad färsk lök och pressad vitlök
Ugnsbakatrismed svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Här kommer en vegetarisk variant med svamp och spenat. Har du lite ris och köttfärssås över – blanda ihop och gratinera i paprika, så har du en vardagsmiddag
Dela paprikan längs med, skölj och kärna ur. Jag är ett stort fan av gratänger och allt annat med smält ost, och blev därför så otroligt sugen när Helena beskrev sina ugnsgratinerade paprikor att jag genast bestämde mig för att apa efter
Börja med att tvätta riset noga. Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. Jag serverade denna goding med friterad kyckling och en härligt ugnsbakad ratatouille
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Olja in laxen med olivolja och krydda med. Strö ut kvarnsalt på en ugnsplåt och lägg laxen med skinnsidan nedåt på saltet
med en termometer på den tjockaste delen. Detta år hittade vi skinka från garanterat välskötta grisar. Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.