Från författaren av den eminenta boken Persiana (som nu lanseras på svenska), kommer detta härliga recept på ugnsrostad butternut squash med persisk pesto (med dill, så känns samtidigt lite svenskt), feta och granatäpplekärnor
Pumpan serverades sedan medblomkålsris och svartkål och för att det liksom skulle gå ännu fortare så köpte jag färdig grillad kyckling och strimlade ner, och toppade sedan hela kalaset med ytterligare finriven parmesan
Ugnsbakade rotfrukter med en dipp på fetaost och en dipp på gröna ärtor. Hemma hos oss så får man äta sådan här mat med händerna, allt som skall dippas har tydligen helt egna regler
Jo ugnsbakade rotfrukter där man smular över en massa god fetaost. Det är riktigt, riktigt gott men tar lätt överhand med sin naturligt söta smak så det gäller att balansera
Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.