1 dl
sesamfrön salt 1 kg laxfilé 3 x 3 cm 2 st paprikor tärnade 2 st broccoli i buketter 2 st morötter i stavar 1 st rödlök i klyftor 1 st röd chili skivad 2 st vitlöksklyftor hackade 0.5 dl japansk soja 1 msk fisksås 1.5 msk ingefära riven lime det rivna skalet från 1 3 msk pressad lime 1 kruka koriander grovt hackad 150 g haricots verts lättkokta 3 st salladslökar strimlade Till servering mangosås (finns på Asienhyllan)
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.