8 st
kycklingben (drumsticks) 3 st apelsiner, skal och saft 15 blad färsk rosmarin 0,5 dl hackad färsk persilja 4 st vitlöksklyftor 1 st blekselleri 2 st morötter 1 st gul lök 25 g smör 3 dl korngryn, skalade och klippta 1 st grönsaksbuljongtärning + vatten svartpeppar och salt
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Härliga smaker från rosmarinoch surt och sött från citron och honung
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Härliga kycklingben som bakas av i ugnen på en läcker bädd av potatis, äpple och lök, och det bästa är att när allt är klart har det även blivit en läcker skysås i botten
Smula sedan ner fetaost och hackad färsk rosmarinoch rör om med en sked. Just nu sitter jag i soffan, med ett glas vitt balanserandes på kudden bredvid och väntar på att min syrra ska bli klar med maten
Fläskytterfilé med apelsin, ingefära ochrosmarin. Sonen hade önskat potatisgratäng ett längre tag, den krämiga varianten med både grädde och crème fraiche
Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Den här gången var den en rubb med bland annat apelsin ochrosmarin som verkade riktigt spännande. Karin hade använt sig av fläskkarré men vi bytte ut den mot fläskfilé, vi serverade den med potatis- och jordärtskocksgratäng
Dela apelsinen och pressa ner saften, se till att inga kärnor följer med. Blanda sillen med lagen. Inläggningen har friska smaker av apelsin, rosmarinoch chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.