Avsluta med sås och skivad mozzarella. Sätt ugnen på 225 gr. Förbered pastaplattorna enligt det här receptetKoka upp creme fraiche, grädde, dijonsenap och salt
När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Lägg spagetti och köttbullar i en ugnsfast form. Häll på tomater och toppa med ost. 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (eller 225 grader vanlig ugnsvärme)
Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör
Hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smör och mjölk, och mosa sönder potatisen med en ballongvisp eller potatisstöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.