Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakadefikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vitchoklad och kokoschips. Ett alldeles förträffligt sätt att få i sig en rejäl portion av de där rekommenderade mängderna frukt och grönsaker som Livsmedelsverket förespråkar
Servera glassen med extra färska jordgubbar, grädde, chokladlarn eller vad du vill. Helt ljuvlig är den här jordgubbsglassen, som jag tycker du ska passa på att göra medan det fortfarande finns svenska jordgubbar att få tag på
Garnera med flisad choklad, färska hallon och citronmelissblad. färska eller frysta osockrade hallon. Rör ner hälften av grädden i chokladsmeten – börja med några matskedar, fyll sedan på med resten
Toppa medfärska bär och florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. 100 g vitchoklad. 200 g färska bär, t ex blåbär och hallon
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vitchoklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis medfärska bär
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Varm chokladmed skumtomtar och vitchoklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Garnera medfärska bär och blad precis innan servering. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
Fräs hackad lök, vitlök och persilja i smör utan att får färg. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.