Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det
Ugnsbakadeendivermed timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakademed bladpersilja i saft av apelsin
Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick ostkräm på varje blad och toppa med en liten druvklase. Lägg hela druvklasen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga dem mitt i ugnen i 35–40 minuter. 2 st endiver
Till sist hackade jag surdegsbröd och valnötter, som jag sedan stekte gyllenbruna i smör. Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks medugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Det var längesedan jag lagade endive. De här är köpta i affär i Paris. Jag brukar lägga dem i en ugnsform, pressa 1-2 citroner över, lägga en klick smör, salta och peppra
Med en ugnsbakad bananhalva och kanderade valnötter. Vilket visserligen också innebär att jag legat halvt vaken sedan tidigt på morgonen, då eftersom att våra mörkläggningsgardiner inte helt täcker hela fönstret, i kombination med söderläge
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.