Till blev det en fräsch ljummen sallad med mangold, broccoli, bondbönor och svamp. Det jag älskar medsötpotatisen är att den blir god hur man än behandlar den
Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Det detaljerade receptet följer mitt kok medbönor som var perfekta. De är odlade på Öland (med EU-stöd) och ersätts med det bästa alternativet om tillgången inte räcker
Ingredienser4 dl torkade kokbönor, till exempel borlotto, cannellino eller bruna bönor5 dl snålröra eller annan kokt och smakrik tomatsås med vitlök och lökchili1 dl olivoljasaltpepparturkisk yoghurt
vilka grönsaker har jag hemma, ska jag ha pasta, potatis, eller ett grovt bröd till maten, och så var det något proteinrikt – kött, keso, bönor, linser
Blanda ner spenaten och smaka upp med salt. Blanda ner smulad fårost med keso och cayennepeppar. Skala och skär ner palsternacka och sötpotatis i två centimeter stora bitar, rosta i ugnen i 20-30 minuter. 700 g sötpotatis. 700 g sötpotatis 700 g palsternacka 2 msk olivolja 2 msk smör 3 st rödlökar 500 g babyspenat 0,5 krm muskotnöt 100 g fårost 200 g keso 1 tsk cayennepeppar Salt, efter smak
Blanda i bönor och smaka av med salt och peppar, vänd ner persilja. Sätt ugnen på 120 grader och gnid in laxen med resten av olivoljan, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.