Brunabönor med stekt rimmat fläsk är en riktig favorit. Otroligt goda bönor som inte behövde blötläggas, fin konsistens och dessutom så får man ju bestämma sötma/syra själv
Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna). Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Koka sakta under lock tills bönorna är mjuka, koktiden varierar mellan 1 1/2 och 2 timmar eller mer. 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl). 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl) 1,25 liter vatten 3 msk sirap 3 msk ättiksprit (12%) 1,5 tsk salt
Brunabönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. Inte så komplicerat som man kan tro och det ger ju en så härlig känsla att följa processen från de torkade bönorna till det färdiga resultatet
Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Ingredienser4 dl torkade kokbönor, till exempel borlotto, cannellino eller brunabönor5 dl snålröra eller annan kokt och smakrik tomatsås med vitlök och lökchili1 dl olivoljasaltpepparturkisk yoghurt
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 2 dl GoGreen Svenskoldade Brunabönor
Blanda i bönor och smaka av med salt och peppar, vänd ner persilja. Fräs soffritto-ingredienserna mjuka i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg
Brunabönor, GoGreen Svenskodlade. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Brunabönor med stekt fläsk – smakrik klassiker 1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 4 portioner Ingredienser 2 dl Brunabönor, GoGreen Svenskodlade 6 dl vatten 4 msk smör 0,5 gul lök 1 dl sirap 2 msk ättika 1 msk ingefära, grovhackad 1 krm chiliflakes salt och peppar 500 g rimmat fläsk, skivat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.