En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostade nöttermed en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Skala och skiva äpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivorna i formarna
Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten
Linser medingefära. Mat med mat med mera mat. Skala därefter en bit färsk ingefära, riv över den på linserna och krydda med ytterligare lite buljong och salt om det behövs
Rödingfilé med äpple, gurka och stenbitsrom. Vitvinssås med stenbitsrom. Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.