1 Vaniljsås0,5
vaniljstång (alt. 1 msk vaniljsocker) 3 dl grädde 2 dl mjölk 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölSätt ugnen på 200°C och smörj en eldfast form. Skala äpplena och kärna ur dem. Lägg ner i formen. Blanda kanel och socker i en kopp och häll blandningen i hålet på äpplena. Hyvla smör med osthyvel och täck äpplena så blir det en tunn jämn fördelning av smöret. Sätt in i ugnen i ca. 20 minuter eller tills äpplena är mjuka. Vaniljsås
Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och även i vaniljstången en en kastrull. Tillsätt mjölk och 1 dl av grädden i kastrullen och låt koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 16 minuter. Ta upp vaniljstången, vispa ner äggulor, socker och potatismjöl. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills såsen börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla såsen. Severa äpplena med vaniljsåsen!
Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 14 st äpplen. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Kärna ur och klyfta äpplena. 1Servera gärna medvaniljsås eller lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.