Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen. Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisen med en tysk dito
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken. Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Ugnsbakad spetskål med brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 2-3 msk hasselnötter, rostade och hackade. 1 bananschalottenlök, stor och finhackad. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Men idag blev det torskrygg i ugn och det var godkänt…. Men de små godingarna följde med oss hem, det blev lite inlines åkning av Mille och Milton cyklade
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik medugnsbakadtorskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.