En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tom kha thale), svamp (tom kha het), fläskkött (tom kha mu) eller tofu (tom kha taohu)
Tom kha gai var jag sugen på, så Tom kha gai skulle det bli. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tom kha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
Tom Kha Gai 4 portioner. Tom Kha Gai 4 portioner. Älskar den här soppan. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
Håkan har för tillfället stark längtan till Thailand, så fort tillfälle ges så visar vår datorskärm olika hotell och resmål där i landet långt bort i fjärran och något drömskt syns i blicken
Älskar den här soppan. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
En enkel och het soppa med kyckling. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
Hetta upp en wokpanna med några matskedar olja. Fräs räkorna hastigt på hög värme med finriven ingefära, hackad vitlök och några matskedar sweetchilisås
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tom kha gai
Tom Kha Gai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. Tom Kha Gai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. En klassisk thailändsk kycklingsoppa med massor av goda grönsaker och kryddor i
Tom kha gai. 1. Om kycklingen är fryst, ta ut den och låt tina. Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.