Dela körsbärstomaternai halvor och hacka salladslöken fint. koka torsktillsammansmed salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippedill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustigugnsbakad pumpa mosad tillkrämigkonsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomatermed en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härligasmakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Salta och krydda med peppar ochtimjan. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Blanda kallt vatten, salt och socker i en stor skål och rör tills saltet och sockret lösts upp
Strö över halverade tomater, dilloch resten av saltet. Skölj tomaternaoch klyv dem på hälften. Torsken paneras i ströbröd vilket ger en god rund smak och fungerar som redningtill såsen
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakadefisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.