1,2-1,4 l
grönsaksbuljong (gjord på fond eller tärning)
2
ägg
1 dl
parmesanost, färskriven
250 g
mozzarella, skuren i tärningar
ströbröd
smör
olivolja
salt
svartpeppar
bakplåtspapper
400 g
köttfärs 200 g champinjon 1 gul lök, hackad 1 vitlök, hackad 1 peperoncino 400 g passerade tomater 4 dl arborioris 1 schalottenlök 1 dl vitt vin ca 1,2-1,4 l grönsaksbuljong (gjord på fond eller tärning) 2 ägg 1 dl parmesanost, färskriven 250 g mozzarella, skuren i tärningar ströbröd smör olivolja salt svartpeppar bakplåtspapper
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Toast Skagen till förrätt, ugnsbakadrisottomed purjolök och chèvre till varmrätt och avslutningsvis en pannacotta (som resten av svenska folket antagligen)
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.