Potatismos med kräftsmakca 800 g potatis 2-3 dl grädde 100 g smör 0,5-1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 knippe dill 200 g kräftstjärtar i lake
Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk)
Vitvinssås25 g smör 5 schalottenlökar 3,5 dl vitt vin 2,5 msk fiskfond 3 dl grädde 0,5 krm socker maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite 0,5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar
Servera medvitvinssås, potatis, kokt sparris och grönsallad som färsk spenat. Lägg fisken på en ugnsplåt, gärna med folie under så slipper du diska så mycket
Ugnsbakadröding. Servera rödingfiléernamed pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen
bitar rödingfilé (eller lax. bitar rödingfilé (eller lax. en klick smör i en panna med hög kant, lägg i strimlad purjolök och fräs 2 min. eller stek, rödingfiléerna till 46 grader innertemperatur. en klick smör i en panna med hög kant, lägg i strimlad purjolök och fräs 2 min
Vitvinssåsmed stenbitsrom. Rödingfilémed äpple, gurka och stenbitsrom. Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.