Ugnsbakad röding med vitvinssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2-3 dl grädde
  • 100 g smör
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 knippe dill
  • 200 g kräftstjärtar i lake
  • 1 stor röding eller 2 mindre fiskar
  • 1 knippe persilja
  • 50 g smör
  • flingsalt (ca 3 msk per fisk)
  • nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk)
  • 25 g smör
  • 5 schalottenlökar
  • 3,5 dl vitt vin
  • 2,5 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 0,5 krm socker
  • maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite
  • 0,5 krm salt
  • Potatismos med kräftsmakca 800 g potatis 2-3 dl grädde 100 g smör 0,5-1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 knippe dill 200 g kräftstjärtar i lake
  • Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk)
  • Vitvinssås25 g smör 5 schalottenlökar 3,5 dl vitt vin 2,5 msk fiskfond 3 dl grädde 0,5 krm socker maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite 0,5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.