Fisk är en stor favorit i middagsväg men det blir inte av att laga så ofta som jag önskar, det är trots allt inte varje dag man lyxar till det med färsk fisk
Servera laxen medkoktpotatis och lite smörstekta sockerärtor. I fredags var jag ledig och hade en skön dag hemma i köket med förberedelser inför kvällens tjejemiddag
Idag bjuder jag på ugnsbakad fläskytterfilé. Med ett gott och välkryddat potatis- och palsternacksmos och rödvinssås därtill blir det en god helgmiddag
4 750 g kokt, kall potatis (750 g motsvarar 8-10 st) 4 dl mjölk (3 %) 2 msk vetemjöl 1/2 msk smör eller margarin 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ugnsbakad röding. Servera rödingfiléerna med pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
Koktpotatismed skal. Koka potatisenmed skal tills den är färdig. Men en hel bit fläsk som man kör rätt länge i ugnen kan slå en fläskfile med hästlängder om jag får bestämma
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.