På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakadlaxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 700-800 g färsk laxfilé i bit
Den här gången blev det en jättegod ugnsbakadlaxfilé rullad i ett kryddsmakande mandelpulver. Rulla laxfiléerna i blandningen, och klappa in så mycket som möjligt
laxfilé1 burk creme fraiche1/2 dl riven färsk parmensanost50 gr soltorkade tomater1/2 finhackad rödlökBlötlägg tomterna i 5 minuter i rikligt med vatten, spola av dom och finhacka. 500 gr laxfilé
4 bitar laxfilé. 4 bitar laxfilé. Lax och vitlök är ämnade för varandra helt enkel. -) Det blev en ärligt len och fyllig vitlökssås som passade alldeles utmärkt till lax
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.