Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Skär bort skinnet från laxen om den har det. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Lägg laxfilén i en ugnsfast form och salta ovanpå. Smält smöret och rör i ströbröd, hackade nötter, sambal oelek, hackad vitlök, limeskal och saft från limefrukten
När laxen är färdig, stryk ut önskad mängd på laxenoch servera tillsammans med sallad. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form, salt och peppra och om önskas, pensla lite sweetchilisås över laxen
Lägg på laxfiléernaoch krydda med citronpeppar och salt. Häll såsen över laxen. Vispa ihop crème fraiche medsweetchilioch Knorr sweetchili-pulver, salta lite och smaka av
När laxen är färdig, stryk ut önskad mängd på laxenoch servera tillsammans med sallad. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form, salt och peppra och om önskas, pensla lite sweetchilisås över laxen
600 g laxfilé utan skinn, i 4 bitar. 0,5 dl sweetchilisås. 0,5 röd chili. 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak). Sås400 g kokosmjölk 2 citrongräs 0,5 dl sweetchilisås 0,5 röd chili 2 tsk fisksås. Rostade solrosfrön1 dl solrosfrön 1 msk neutral olja 0,5 röd chili (beroende på tycke och smak) 1 tsk salt
Idag har vi lagat den här jättegoda laxenmed smak av både chilioch honung. Färs laxsida, mängd efter antal potioner olivoljaflytande honungchiliflakssesamfrömsaltoch pepparGör så här
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.