Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram. Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt
Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Lägg laxfiléerna på spenatbädden. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in
medans det gör det. 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i 15-20 min. Blanda 2 dl grädde med 2 dl cream frai med en riven fiskbuljongtärning, curry, salt o peppar. häll såsen över grönsakerna o in i ugnen i 10 min i 200 grader, ta ut o lägg i laxen. glass eller grädde 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i. 2 dl grädde med. 2 dl cream frai med en riven fiskbuljongtärning, curry, salt o peppar
Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäs, crème fraiche och peppar. Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.