4 bitar
laxfilé à ca 200 g </span></li>12 cocktailtomater </span></li>Saften av ¼ citron </span></li>1 msk olivolja </span></li>Nymald svartpeppar </span></li>2–3 färska timjankvistar + extra till garnering </span></li>100 g sockerärter </span></li>100 g gröna bönor </span></li>100 g frysta gröna ärter </span></li>50 g frysta bondbönor </span></li>1 liten skivad purjolök </span></li>
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Skär grönsaker och potatis i mindre bitar. Ansa och koka grönsakerna i saltat vatten ca 1 min och kyl ner. Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark. 600 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 200 g små morötter 250 g färsk sparris 150 g sockerärter 100 g rädisor 300 g kokt potatis 1 citron 1 kruka färsk dill 60 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt flingsalt
Kan hålla med de, det är väldigt gott. Jag brukar oftast panera med ägg och mandelmjöl men den här gången gjorde jag på "riktigt" vis dvs med vetemjöl, ägg och ströbröd
Jag lagade en ugnsbakadlaxmed sesamfrön och till det serverade jag en kall limesås med gräslök. Den här laxen känns vårig och passar bra till påsk tillsammans med den kalla limesåsen
Blanda med matveten när den är klar och servera medugnsbakadlax som du kryddat med paprikapulver. Koka matveten tillsammans med en buljongtärning enligt anvisning på förpackningen
Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.