Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm: 2 dl Arla Köket® smetana pressad saft av ½ apelsin 1 tsk stött rosépeppar salt
Ugnsbakadlax. Gnid in laxenmed salt och olivolja. Koka ihop med vin, fiskbuljong och grädde. Rå fänkål. Mixa skummig med mycket kallt smör innan servering
Ugnsbakadlaxmedfänkål och citron. I det här receptet gör den sig perfekt, otroligt bra combo medlaxen, passar fint med citronen och är en god smakbrytare mot grädden
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.