1600 g
laxfilé, i 4 portionsbitar 400 ml kokosmjölk 2 klyftor vitlök, rivna 4 cm ingefära, riven 1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka) 1 lime, rivet skal och pressad saft 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 rödlök, i tunna klyftor 150 g salladsärtor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
1 Till
servering200 g risnudlar 1 kruka koriander, hackad 2 lime, klyftorSätt ugnen på 150 grader. Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker. Lägg laxen i en ugnsform. Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen. Häll såsen över fisken i formen. Strö över chilin. Ställ in i ugnen och tillaga ca 15-20 minuter. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera laxen med nykokta risnudlar, koriander och lime.
Asiatiskthettai köket och öländsk hetta utomhus. D’Elidaschilisås för den godaste hettan. Myggen är fullkomligt galna ochbitermigprecis överallt och jag håller på kliaihjälmig
Salt ocholivoljatillpotatisen. Basilikatillgarnering. Salt och svartpeppar. 600 g kulpotatis. 4 vitlöksklyftor, krossade. 600 g laxfilé (mittbiten). 400 g kvisttomater (Tomaterna får gärna sitta kvar på kvisten). 1 msk olivolja. 2 dl crème fraiche 34 %. 0 ,5 vitlöksklyfta,. 1 basilika. 0 ,5 citron, skalet
Den är dessutom himlanyttig med laxen, spenaten ochsötpotatisen. laxfiléer. Villetipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela minfamilj älskar
laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en friskochörtig kall. g färsk laxsida med skinn, urbenad. blirfantastiskt god ochsaftig när den tillagas långsamt på låga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.