Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Mangochutney och curry är så gott - här blev det en variant med babyplommontomater. 4 portioner 600 gram kycklingfilé 2,5 dl grädde 1 dl mangochutney 2-3 msk chilisås 2-3 tsk curry (eller efter smak) babyplommontomater eller körsbärstomater, ca 200. 1 dl mangochutney
Köttfärssås medmangochutney. Låt steka med en liten stund tills kycklingen fått fin färg. Tillsätt mangochutney i grytor eller såser och det blir alltid succé
Häll på grädde, creme fraiche, mangochutney, sweet chilisås, soja och smaka av med salt och peppar. Lite kylskåpsrensning på kvällskvisten ledde fram till denna rätt med goda smaker
Idag var det bråttom med maten eftersom Isaks hockeyträning börjar redan kl. Det blev kycklinggryta och pasta eftersom jag vill laga något som han tycker är gott så att han inte tränar 1,5 timme på tom mage. Kycklinggrytamedmangochutney 3 kycklingfiléer 1 pkt bacon 1 paprika 1 liten burk champinjoner 0,5 dl mangochutney 1 tsk sambal oelek 1 msk kycklingfond 0,5 ask philadelphiaost 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten Skär kyckling, bacon och paprika i bitar. 0,5 dl mangochutney
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
Skölj och strimla purjolöken och lägg ner i grytan tillsammans medmangochutney och crème fraiche. För egen del tycker jag att mangochutney original har för lite smak, så jag brukar köpa Spicy Bengal
1 dl mangochutney. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
Skär kycklingen i bitar och bryn runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vatten, fond, sambal oelek, strimlad purjolök, mango chut-ney och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.